Все още е есен, доста топла при това, така че е време да се насладим на ароматен сладкиш с круши. Време е да се залавяте за работа!
Ето рецепта за сладкиш с круши и орехи:
Необходими продукти:
- 3-4 зрели круши (приблизително 2 чаши нарязани на кубчета)
- 1 чаша орехи (смлени)
- 1 1/2 чаши захар
- 2 яйца
- 1 чаша олио+малко краве масло
- 1 ч.л. ванилов екстракт
- 2 чаши брашно
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 1/2 ч.л. бакпулвер
- 1/2 ч.л. сол
- 1 ч.л. канела
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса и подгответе тава за сладкиш, като я намажете с масло или сложите хартия за печене.
В голяма купа разбийте яйцата и захарта до получаване на пухкава смес. Добавете олиото, маслото и ваниловия екстракт към сместа и разбъркайте добре.
В друга купа смесете брашното, содата бикарбонат, бакпулвера, солта и канелата. Постепенно добавете сухите съставки към сместа с яйца и захар, разбърквайки добре след всяко добавяне.
След това добавете нарязаните круши и смлените орехи към тестото и разбъркайте докато се разпределят равномерно. Изсипете тестото в приготвената тава за сладкиш и го изравнете.
Печете в предварително загрята фурна за около 45-50 минути или докато сладкишът придобие златис цвят. Извадете сладкиша от фурната и оставете го да изстине, преди да го сервирате.
Да ви е сладко!
0 | 0 |