За да не ви оставим с впечатлението, че индийската кухня се състои само от "манджи” с месо и картофи, гарнирани обилно с хляб, днес ще отделим специално внимание на една изключително вкусна местна супа, приготвена от ориз. А ето и как да си я приготвите вкъщи.
Необходими са ви:
1 глава кромид лук
3 с.л. олио
3 с.л. брашно
1 ч.л. къри
50 г ориз
3 с.л. шери
1 яйчен жълтък
3 с.л. течна сметана
2 кубчета телешки бульон
Начин на приготвяне:
Сгорещете мазнината в тенджера и запържете нарязания на ситно лук. Добавете брашното и кърито, като бъркате през цялото време.
Разтворете бульона в 1 литър вода и го изсипете в тенджерата.
Добавете ориза и след като заври, оставете да къкри за 20 минути. Изсипете шерито, разбийте жълтъка и сметаната и застройте супата.
Още индийски вкуснотии може да откриете при нашите колеги от Kulinar.bg.
1 | 0 |