Десерт, стар като света, който можете да приготвяте с повод и без повод. Най-важното - винаги превръща деня ви в празник, а гостите ви - в безмълвно облизващи се сладострастници, които искат още и още от това каково изкушение...
Продукти:
500 гр. горчив шоколад
250 гр. сметана
50 гр. масло
5 с.л. ликьор
150 гр. филирани бадеми
пудра захар
1. Начупете шоколада на парченца и прибавете маслото - разбъркайте двете основни съставки на водна баня, докато напълно не се смесят. Когато се разтопят, се получава т.нар. ганаш, който се съхранява в хладилник една нощ.
2. На следващия ден към ганаша добавете разтопената и гореща сметана и когато се получи еднородна, топла смес, чрез продължително разбъркване, добавете маслото и ликьора. Така получената каша се слага в пластмасова тава или друг подходящ съд и се прибира в хладилника за около 12 часа.
3. Извадете охладената и втвърдена смес и от нея оформете малки топчета. За финал, за станат каковите бонбони истински трюфели - оваляйте ги във филираните бадеми и в какаото. Някои ги предпочитат и поръсени с пудра захар.
Насладете се!
9 | 0 |