Готвенето води до самоусъвършенстване

Ако пролетната умора е започнала да ви оплита в мрежите си, избягайте от нея в кухнята

Готвенето води до самоусъвършенстване

Усещате ли как пролетната умора започва все повече да ви тежи? Липсата на енергия води до по-малко свършена работа, а това, поне при някои, е неизменно свързано с рязко спадащо удовлетворение от собственото Аз.

Вместо да се депресирате и да попадате в омагьосаните кръгове на собствените си настроения, излезте на слънце, за да съберете малко витамин D. На връщане от разходката минете през магазина, напазарувайте и сгответе нещо. Това съветват колегите от FitWell.bg.

Готвенето, особено за хора, които не се занимават всекидневно с него, би могло да окаже прекрасен терапевтичен ефект. Когато съзнанието ви е претоварено, а енергията липсва без особено основателна причина, всяко постижение се отразява добре на самочувствието. А какво е едно вкусно приготвено ястие, ако не постижение?

Опитайте, например, с вегетарианския средиземноморски пай на Анди Бейтс. Той изобщо не е лесен и отнема доста време, но ако вкарате щипка мотивация в съзнанието си, при завършването на този кулинарен шедьовър просто няма как да не ви стане по-добре и да не решите, че сте господар на света. Или поне на пайовете.

Освен на моментното удоволствие, готварският процес действа добре и в по-дългосрочен план. Особено ако сте начинаещи. Дори човекът, който няма грам артистичност в себе си, има нужда да създава. Усещането от съединяването на купчината продукти на масата в едно цяло, което на всичкото отгоре е за ядене, е почти неизмеримо.

Още по-готино е, когато се почувствате достатъчно уверени, за да експериментирате и импровизирате. А най-хубаво е, когато готвите за близките си хора и те остават доволни. Дори и да не е така, няма да ви кажат, защото ви обичат. Няма губещи в тази ситуация.

Готвенето води до самоусъвършенстване
Това са нашите съвети за преборване с пролетната умора – слънце, готвене, самочувствие, обич. Точно толкова лесно е.

Ако тази статия ви е харесала, прочетете още интересни материали във FitWell.bg:

Как да сготвим почти всичко

Перфектни кроасани за пикник

Изкуство на препечена филийка

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



7
Не е посочен 16.04.2013|14:49
много обичам да готвя и се чувствам много добре :) дано хора които не го правят да опитат може и да им помогне
6
Не е посочен 12.04.2013|22:04
Аз почти не излизам от кухнята и за това може би пролетната умора не ме е оплела в мрежите си.
5
Не е посочен 12.04.2013|16:36
Готвенето си е цял ритуал, който зарежда супер с енергия, а и накрая човек може блажено да си похапне, какво е сътворил.
4
Не е посочен 12.04.2013|14:39
Готвенето може да ни избави от пролетната умора
3
Не е посочен 12.04.2013|14:14
При мен вече се усеща пролетната умора
2
Не е посочен 12.04.2013|14:13
Човек е преди всички творец и всеки един по различен начин показва тези свои заложби - едни рисуват, други пеят, трети - готвят.
1
Не е посочен 12.04.2013|12:00
За мен по принцип готвенето си е вид терапия след работа, която наистина много помага, а и крайният резултат почти винаги е много вкусен.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay