Дресингът е зелен, заради спанака и билките и е кремообразен заради жълтъците и зехтина. Супер здравословен е, защото съдържа авокадо. Може да се използва за салата, за зеленчуци на скара, за паста и за много други ястия. Без значение какво приготвяте с него, всички ще казват, че сте богиня.
Рецепта за около 2 чаши и половина дресинг:
1 супена лъжица зехтин
3 скилидки чесън, нарязан
1 консерва аншоа, нарязана
1 голямо авокадо, без костилка и разрязано на две
половин краставица, нарязана
1/2 чаша нарязан магданоз
1/4 чаша естрагон
2 супени лъжици нарязан пресен лук
1/4 чаша сок от лимон
морска сол и смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Изсипете зехтина, чесъна и аншоата в студен тиган. Сложете го на котлона и го пуснете на слаб огън. Когато сместа започне да цвърчи, разбъркайте и оставете на котлона за още 30 секунди. След това изсипете сместа в блендер и го пуснете на висока скорост. Добавете и краставицата, авокадото, билките и лимоновия сок в блендера. Бъркайте докато се получи еднородна смес. Добавете сол и черен пипер на вкус. Прибавете и малко вода, ако е необходимо. Консумирайте дресинга веднага или го оставете в хладилника за не повече от 3 дни.
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
2 | 1 |