Изберете си - момченце или момиченце?

Според аржентински лекар може да повлияем върху пола на детето си

Аржентинската биохимичка Адрияна Барета се занимава с проблемите на женския стерилитет от около 15 години. Наскоро тя преобърна изцяло утвърдените теории за случайността на зачатието, твърдейки че пола на бебето може да бъде определен от майката.

Както знаем, предопределението на пола на детето зависи изцяло от сперматозоидите с хромозоми X или Y, защото яйцеклетката е XX. Революционният метод на докторката доказва, че хранителният режим на майката определя биохимичната среда на маточната шийка, която благоприятства "пропускането” на единия или другия вид сперматозоиди. По този начин може да бъде определен полът на бъдещото дете.


Авторката използва за опровержение и фактът, че съществуват многобройни изцяло мъжки или женски многодетни семейства.

Проучванията на д-р Барета все още търпят критика и неодобрение от лекарите-традиционалисти. Според нейните изследвания обаче, значението на майчиното хранене играе важна роля по време на бременността - цели 80 процента от изследваните 150 случая доказват твърдението ѝ.

Адрияна Барета е разработила формула, която е довела до положителни резултати в 98 процента от случаите. Същността на формулата се крие в наличието на натрий, калий, калций и магнезий в минералния състав на вагиналната среда. Няма да се задълбочаваме в биологичното разяснение на метода на Барета, просто ще кажем, че ако искате да изберете пола на бебето си, наблегнете на храни, които съдържат повече от желаните минерали.

Ако мечтаете да забременеете с момиче, то д-р Барета препоръчва приема на: захар, мед, зехтин, ориз, макарони и други тестени, брашно, чер пипер, подправки, горчица без сол, варени домати, моркови, лук, цитрусови плодове, ядки, яйца, бели млечни сосове (дори са желателни), домашни торти и десерти, приготвени без мая и сол, млечни десерти и кремове (също препоръчителни).


Забранените храни са: сол, набухватели, консерви, мая, готови супи, пици, газирани напитки, ябълки, магданоз, всякакво месо и морски дарове, бял хляб (може пълнозърнест, но в малки количества), бобови храни, туршии или кисели краставички, гъби, маслини, банани или сушени плодове, какао.

Позволява се пиенето на чешмяна вода, а минералните води не трябва да съдържат калий и натрий. Препоръчват се такива, които са богати на калций и магнезий.

Ако желаете да имате момче, то придържайте се към приема на: сурови домати (силно препоръчвани), солта (известна е като много силна съставка за направа на момчета), тиква, бобови храни (също желателни), тиква, телешко, говеждо, пиле, риба (приемът на месо да е по два пъти дневно), плодове (без цитруси), препоръчителни са ябълки и банани, сушени плодове, кестени, хляб, газирани напитки, туршии, гъби, маслини, консерви и готови храни, захар, мед, мармалади, конфитюри, ориз, макарони и фидета, грис, зехтин, пуканки. Всички сладкиши и сосове, направени без мляко и сметана.

Чешмяната вода е позволена, а минералната се препоръчва, ако е с високо съдържание на натрий и калий.

Забранени храни са: шоколад и какао, млечни десерти и кремчета, горчица, бадеми, орехи, лешници, фъстъци.

Ако наблегнете на определен хранителен режим, наистина се доближавате до желания пол на вашето бебе. С цели 80 процента! Останалите 20 зависят от биохимичния анализ на вагиналния секрет в дните, благоприятни за оплождане на яйцеклетката. И все пак - голяма част от успеха зависи само от вас.




 

130 14
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



3
Не е посочен 12.08.2012|11:19
Тук става въпрос за хранене ПРЕДИ зачеването, полът на бебето после да го вариш, да го печеш, все си е един и същ.
2
Не е посочен 17.09.2011|10:15
Само да отбележа нещо - това е хранителен план, който би могъл да се спазва при желание преди забременяването :) Полът все пак се определя в секундата на зачатието, така че вече бременната жена е напълно "свободна" да се храни разнообразно :) Не, че възлагам особени надежди на подобен род полоопределящи процедури ;) но - кой знае :)))
1
Не е посочен 17.09.2011|09:47
Не знам за вас, но аз лично не вярвам на подобни дивотии. Всяка бременна жена трябва да си хапва от всичко по малко, за да бъде здрава, както тя, така и бебчето, което расте вътре в нея. Няма никакво значение какъв пол ще бъде бебето, стига да е живо и здраво и това ще го каже всяка майка. Всеки има предпочитания, но след като се роди малкото и забравят за всичко, обичат ги безрезервно.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay