Как да направим перфектния пикник на плажа?

Направете пикника на плажа, за който мечтаете, без устата ви да е пълна с пясък.

Как да направим перфектния пикник на плажа?

Дните на плажа са страхотни. Искате да правите хиляди неща- да си направите пикник, да се печете, да играете плажен волейбол и т.н. Пикникът на плажа може да бъде едно много хубаво преживяване, но когато извадите храната от чантата и тя е покрита с пясък, ви се иска просто да се приберете. Благодарение на тези съвети можете да се насладите на един прекрасен обяд на брега на морето, без да изяждате и солидно количество пясък.

Опаковане на храната

Изберете нещо лесно за ядене

Никой не иска да използва вилица и нож на плажа. Изберете нещо лесно да ядене. Например сандвичи, пица или пилешки крилца. Ако пък държите да ядете нещо друго, за което е нужна вилица, нарежете салатата или плодовете или каквото ще ядете предварително.

Пазете храната от пясъка

Добра идея е да имате двойна защита от пясък. Опаковайте храната с фолио или я сложете в пликчета, които се запечатват добре. След това я сложете в още едно пликче, преди да я приберете в хладилната чанта. Когато започнете да се храните, махайте фолиото по малко- само там, откъдето ще отхапете.

Избягвайте нетрайни храни

Храни като риба, месо и млечни продукти, които се развалят бързо е най-добре да хапвате вкъщи. Оставянето на тези храни за няколко часа под слънцето може да причини хранително отравяне на вас и семейството ви.

Яжте обикновена храна

Всичко е вкусно, когато се яде на плажа, така че не приготвяйте някакви нетрадиционни ястия. Направете нещо просто. Не разваляйте деня с готвене, преди плажа.

Съхранявайте храната добре

Вземете си качествена хладилната чанта

Малко по-скъпи са, но ще бъдете сигурни, че храната е годна за ядене.

Не слагайте топла храна в хладилната чанта

Уверете се, че продуктите са изстинали преди да ги поставите в хладилната чанта. Ако ги сложите докато са още топли, вероятността да се развалят е огромна.

Охладете хладилната чанта

Сложете лед час-два преди да започнете да опаковате храната, защото е възможно хладилната чанта да се е загряла от слънцето или високите температури.

Вземете си термометър

Сложете термометър в хладилната чанта, за да следите дали температурата при храната е достатъчно ниска.

Сложете още лед

Слагайте пликчета с лед между храната или бутилки със студена вода. Така едновременно ще имате студена вода за пиене и храната ви ще бъде достатъчно студена.

Отстранете пясъка

Не стъпвайте върху хавлията си, ако имате пясък по краката. Поръсете краката и ръцете си с бебешка пудра, за да премахнете пясъка преди да започнете да се храните.

Носете си маса

Вземете си малка, сгъваема маса за плажа. Те са леки, удобни за носене и ще държат храната ви на безопасно разстояние от пясъка.

Носете си вода

Носете бутилка вода, с която да измиете ръцете си преди хранене.

Носете си чадър

Когато духне вятър, храната ви ще се напълни с пясък. За да се предпазите от тази неприятна ситуация, си вземете чадър.

Разбира се, храненето вкъщи е много по-удобно, но пък всичко, което се случва на плажа е изключително приятно.  

 Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay