Понеже вече сме на пролетна вълна, кулинарната ни тема следва да бъде изцяло в слънчевата стилистика на сезона. Затова днес ще си направим… вкусен тарт с кашкавал.
Тартът обикновено се прави с плодове, но в миналото пълнежът му е бил основно месо. Рецептата, която Сияна Захариева ни показва днес, е малко по-различна и точно това я прави невероятна.
Вижте как да си направите вкусното удоволствие вкъщи с малко усилия и за кратко време.
Необходими продукти:
100 г масло, нарязано на едро
една ч. ч. и половина брашно
1/3 ч. ч. пармезан, ситно настърган
1 яйчен жълтък
2 с. л. вода
За плънката:
1 с. л. зехтин
2 големи глави жълт лук, тънко нарязан
4 яйца
3/4 ч. ч. течна сметана
3/4 ч. ч. кашкавал, ситно настърган
1 ч. л. листа прясна мащерка
Начин на приготвяне:
1. Блендирайте или разбийте в кухненски робот брашното, пармезана и маслото. След това добавете яйчения жълтък и водата.
2. Увийте тестото в стреч фолио и го поставете в хладилника за 30 минути.
3. Намажете с масло шест кръгли форми за тарт. Разделете вече изваденото тесто на шест равни части и разточете всяко парче.
4. Сложете тестото във формите, като натиснете по ръбовете и отрежете излишното количество. Покрийте и оставете в хладилника за 20 минути.
5. Загрейте фурната до 250 градуса.
6. Поставете формите върху подложка за печене на сладки и покрийте тестото с хартия за печене. Отгоре подредете изсушени бобени зърна.
7. Оставете да се пече за 10 минути, след което махнете хартията и бобовите зърна, и оставете във фурната за още 5 минути.
8. Загрейте маслото в голям тиган. Запържете лука, докато се карамелизира.
9. Разбийте яйцата и сметаната заедно в голяма купа.
10. Поставете лука върху тестото. Изсипете яйчената смес; поръсете със сирене чедър и мащерка. Печете около 25 минути.
Aко тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!
2 | 0 |