Как да се храним здравословно и в офиса?

Не е чак толкова трудно

Как да се храним здравословно и в офиса?

Ще кажете, че  е толкова трудно, че направо е  невъзможно. Не е  така! Напълно достижимо е, само да искате да го направите. Ще Ви споделя как да го постигнете.

Повечето модерни офиси имат и място, отделено за кухня. Някои изглеждат страхотно, дори по-добре и от самия офис, други не са чак толкова уютни, но важното е, че ги има. Следователно на Вас се пада задачата да си сготвите нещо здравословно вкъщи. Сега през лятото актуални са салатите. Нищо не Ви коства да си направите една салата вечерта, да я сложите в купа за храна (по възможност стъклена), да я сложите в хладилника за през нощта и сутринта да я занесете на работа. Ако пък Ви се  похапва нещо по-сериозно, то си пригответе някое ястие. Пробвала съм го, отнема не повече от час, но за сметка на това знаете, че ядете нещо наистина сготвено с любов.

Другият вариант е да отидете  на ресторант. До повечето офиси има нещо като столови, където храната е на нормална цена и е приготвена здравословно. Можете да редувате ходенето в ресторанта с носенето на храната от  вкъщи.

В някои офис сгради има и столови, създадени специално за работещите там. По принцип цените на такива места са символични, а количеството е много.

Виждате, че има начин да ядете здравословно! Не се доверявайте на пиците, хамбургерите, дюнерите и други подобни нездравословни храни. Обикновено те се ядат на крак, или поне много бързо, тестени са и не влияят добре на организма Ви. Могат да Ви донесат само излишни килограми и дискомфорт в стомаха. Не си го причинявайте!

Станете част  от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay