"Шоколадова паста ли?” - ще кажете вие. "О, да!” - отговаряме ние. Защото това своеобразно произведение на кулинарното изкуство се приготвя изключително лесно, а в същото време предоставя хиляди възможности за комбинация, угаждащи дори и на най-капризния вкус. Изборът дали да я поднесете в компанията на нещо сладко, или пък солено, оставяме на вас.
Необходими продукти:
2 ¼ ч.ч. брашно
¾ ч.ч. неподсладено какао
3 големи яйца
Начин на приготвяне:
Върху чист плот смесете брашното и какаото. Направете кладенче и в него чукнете яйцата.
Разбъркайте с вилица яйцата, като постепенно добавяте и част от сухата смес. Продължете да замесвате с ръце, докато тестото стане готово. То трябва да е леко лепкаво.
Ако е прекалено лепкаво, добавете малко брашно, ако пък е прекалено твърдо, добавете малко вода.
Увийте тестото в прозрачно фолио и го оставете на стайна температура за 1 час.
След като постои малко така, вземете тестото и го разточете на тънък слой, като за паста.
Нарежете го на ленти, за да стане с формата на талиатели. Може да го нарежете и във формата на друг вид паста.
Пригответе пастата по обичайния начин – сложете я във вряща вода и варете до готовност.
Още нестандартни и изключително вкусни рецепти може да откриете като посетите виртуалната кухня на Kulinar.bg.
4 | 0 |