Можете да замразите разнообразие от летни зеленчуци, за да им се насладите през зимните месеци. Някои от най-добрите избори включват:
Моркови: Те остават хрупкави и вкусни дори след размразяване. Нарежете ги на пръчици, кръгчета или кубчета и ги съхранявайте в херметически затворен контейнер или торбичка с цип.
Грах: Зеленият грах запазва своята текстура и вкус, след като е бил замразен. Можете да го използвате в ястия, супи или гарнитури.
Спанак: Спанакът е отличен източник на хранителни вещества и остава свеж, когато е замразен. Можете да го използвате в смутита, омлети или ястия с паста.
Canva
Тиквички: Нарежете тиквичките на пръчици или кубчета и ги съхранявайте в херметически затворени контейнери или торбички с цип. Те са чудесни за използване в пържени тиквички, печени зеленчуци или зеленчукови ястия.
Сладки чушки: Сладките чушки запазват сладостта и аромата си, след като са били замразени. Те са перфектни за използване в салати, ястия с паста или като здравословна закуска.
Царевица: Царевицата на кочани може да бъде нарязана и съхранена в херметически затворени контейнери или торбички с цип. След размразяване е идеална за използване в салати, ястия с ориз или мексикански рецепти.
Не забравяйте да почистите, нарежете и подсушите зеленчуците правилно, преди да ги поставите във фризера. Това помага да се предотврати образуването на лед, което може да повреди качеството на зеленчуците.
0 | 0 |