Обичаме апетитните картофи поднесени по всякакъв начин - било то варени със зеленчуци или под формата на крем супа. Опитахме ги и приготвени по специална френка рецепта, която мислим да споделим с вас.
Необходими продукти:
2 кг картофи
¼ чаена чаша зехтин
¼ чаена чаша пилешки бульон
¼ чаена чаша сухо бяло вино
4 стръка пресен лук
2 супени лъжици горчица
2 супени лъжици винен оцет
2 супени лъжици каперси
Приготвяне:
Сварете картофите в подсолена вода. Отцедете и върнете тенджерата на котлона за около 2-3 минутки, колкото да се изпари останала вода.
Дресинга пригответе като смесите всички останали съставки в купа и овкусите със сол и черен пипер.
След това нарежете на квадратчета картофите, прибавете към тях дресинга и разбъркайте добре. Оставете за час на стайна температура и сервирайте с усмивка.
82 | 3 |