Кесадия с телешко и моцарела

Кесадия с телешко и моцарела

Тази ароматна кесадия е подходяща за тези от вас, които обичат крехко телешко месо в комбинация с вкусни сирена и зеленчуци.

Необходими продукти:

350 г телешко филе

1 среден жълт лук, тънко нарязан

Червена чушка, тънко нарязана

Зелена чушка, тънко нарязана

2 скилидки чесън, смлени

1 с.л. сос Уорчестър

2 тортили

1/2 ч.ч. настъргана моцарела

1/2 ч.ч. настъргано твърдо сирене

Сол

Прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

В голям тиган загрейте една супена лъжица олио на среден огън. Подправете пържолата от двете страни със сол и черен пипер. Поставете я в тигана и гответе до желаната готовност, 3 до 4 минути от всяка страна за средна степен. Прехвърлете пържолата върху дъска за рязане и оставете за 10 минути. Нарежете на тънки ивици.

Добавете лука и чушките в тигана и задушете на среден огън, докато омекнат. Добавете и чесъна. Върнете нарязаната пържола в тигана, добавете Уорчестър и разбъркайте. Прехвърлете сместа в чиния и избършете тигана.

Поставете едната тортила върху тигана. Поръсете една четвърт от моцарелата върху едната половина, отгоре поставете една четвърт от сместа с  и една четвърт месото и зеленчуците и след това добавете част от твърдото сирене. Сгънете и повторете, за да направите още кесадили.

Приятен апетит!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay