Тъй като зимата е сезонът на свинското месо, днес ще ви предложим рецепта за кето свински пържоли.
Необходими продукти:
4 свински пържоли без кост
сол
черен пипер
2 с. л. зехтин
250 грама гъб, нарязани
2 скилидки чесън, накълцан
1/2 ч. сметана за готвене
1/2 ч. настърган пармезан
1 ч. л. риган
щипка червен пипер
3 ч. спанак
Начин на приготвяне:
Подправете свинските пържоли от двете страни със сол и черен пипер.
В голям тиган на средна температура, загрейте зехтина.
Добавете свинските пържоли и гответе до златисто.
Извадете от тигана и ги сложете в чиния.
Добавете гъбите в тигана и гответе, докато омекнат, около 5 минути.
След това добавете и чесъна към тях и гответе още 1 минута.
Добавете сметаната, пармезана, ригана и червения пипер. Подправете със сол и черен пипер. Оставете соса на котлона няколко минути, за да се сгъсти.
Добавете спанака и гответе още 2 минути.
Върнете пържолите в тигана при соса и гответе още 5 минути.
Сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |