Кои плодове са по-здравословни, когато са изпечени?

Кои плодове са по-здравословни, когато са изпечени?
Pexels

Колкото и строга да е диетата ви, все пак в един момент бихте искали да се поглезите. И би било по-добре да имате здравословни печени плодове, отколкото шоколад или газирано. 

Грейпфрут

Подобрява притока на кръв, предотвратява образуването на кръвни съсиреци и дори помага за предотвратяване на удари при по-възрастни хора – грейпфрутът може да направи всичко. Плодовете съдържат полезни вещества като хесперидини и нарингини, на които се дължи положителното им въздействие върху здравето. Ако искате да приготвите грейпфрут вкусно, запечете го във фурната с мед.

Круши

Крушите успешно се борят с възпаленията и насърчават детоксикацията на организма. Списъкът с техните полезни свойства не се ограничава до това. Учените са установили, че крушите имат благоприятен ефект върху белите дробове при суха кашлица. Приготвянето им не може да бъде по-лесно: Крушите обикновено са достатъчно сладки, за да не се нуждаят от добавки, но можете да добавите малко пудра захар и канела за вкус.

Банани

Въпреки факта, че повечето от полезните микроелементи се разпадат при печене на бананите, остава ликопенът, който действа като сорбент: абсорбира излишния холестерол и премахва отпадъците и токсините от тялото. Печен банан се превръща в пълноценен десерт с помощта на няколко резена черен шоколад. Разрежете бананите по дължина, като оставите долната кора непокътната и ги сгънете в шоколада преди печене. По този начин няма да свърши в тавата за печене.

Портокали

Портокалът е изключително полезен при недостиг на витамини, тъй като съдържа витамини С, А, Е, както и витамини от група В. Пектинът и фибрите ще бъдат полезни за червата. В допълнение, този плод намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, намалявайки крехкостта на кръвоносните съдове и предотвратявайки образуването на кръвни съсиреци.

Ябълки

По време на печенето количеството на пектина в ябълките се увеличава. Той е антиоксидант, който предотвратява образуването на атеросклеротични плаки и стимулира растежа на полезната микрофлора в червата. Пресните плодове съдържат много витамини С, Р, Е и група В, както и манган, калий и желязо. Вярно е, че те ще се срутят частично по време на топлинна обработка.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay