Кокосови чийзкейк барчета

Този десерт има всичко, което обичате в чийзкейк барчетата, плюс вкусния и ароматен кремообразен кокос.

Това е като пай с кокосов крем, но много по-лесен за приготвяне и сервиране.

Често пренебрегван, кокосовият екстракт носи много повече по отношение на вкуса от стандартния ванилов екстракт. Той е много по-силен и придава на тези малки десертчета тропически нотки.

Ето как да приготвите вкусни кокосови чийзкейк барчета:

Необходими продукти:

За блата:

спрей за готвене

1 1/2 ч. бисквити или крекери

6 с.л. масло

1/4 ч. захар

щипка сол

За пълнежа:

250 грама крема сирене

1/3 ч. захар

3 яйца

1/2 ч. кокосова сметана

1/2 ч.л. кокосов екстракт

щипка сол

1 1/2 ч. бита сметана

3/4 ч. препечен подсладен настърган кокос

Начин на приготвяне:

Включете фурната да загрява на 180 градуса. Сложете хартия за печене в квадратна тавичка и напръскайте със спрей за готвене.

Комбинирайте смлените бисквити, маслото, захарта и солта. Прехвърлете в подготвената тава и леко притиснете към дъното.

Печете 10-12 минути и оставете да се охлади.

Разбийте крема сиренето и захарта с миксер. Добавете яйцата, кокосовата сметана, кокосовия екстракт и солта. Разбийте добре и изсипете върху изстиналия блат.

Печете чийзкейка, докато стегне добре, 40 до 45 минути. Оставете да се охлади напълно в тавата. Покрийте с найлоново фолио и охладете и в хладилника за около 2 часа.

Извадете чийзкейка и го прехвърлете върху дъска за рязане. Отгоре намажете с битата сметана и поръсете с настъргания кокос. Нарежете на блокчета и сервирайте.

Да Ви е сладко!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay