Този десерт има всичко, което обичате в чийзкейк барчетата, плюс вкусния и ароматен кремообразен кокос.
Това е като пай с кокосов крем, но много по-лесен за приготвяне и сервиране.
Често пренебрегван, кокосовият екстракт носи много повече по отношение на вкуса от стандартния ванилов екстракт. Той е много по-силен и придава на тези малки десертчета тропически нотки.
Ето как да приготвите вкусни кокосови чийзкейк барчета:
Необходими продукти:
За блата:
спрей за готвене
1 1/2 ч. бисквити или крекери
6 с.л. масло
1/4 ч. захар
щипка сол
За пълнежа:
250 грама крема сирене
1/3 ч. захар
3 яйца
1/2 ч. кокосова сметана
1/2 ч.л. кокосов екстракт
щипка сол
1 1/2 ч. бита сметана
3/4 ч. препечен подсладен настърган кокос
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява на 180 градуса. Сложете хартия за печене в квадратна тавичка и напръскайте със спрей за готвене.
Комбинирайте смлените бисквити, маслото, захарта и солта. Прехвърлете в подготвената тава и леко притиснете към дъното.
Печете 10-12 минути и оставете да се охлади.
Разбийте крема сиренето и захарта с миксер. Добавете яйцата, кокосовата сметана, кокосовия екстракт и солта. Разбийте добре и изсипете върху изстиналия блат.
Печете чийзкейка, докато стегне добре, 40 до 45 минути. Оставете да се охлади напълно в тавата. Покрийте с найлоново фолио и охладете и в хладилника за около 2 часа.
Извадете чийзкейка и го прехвърлете върху дъска за рязане. Отгоре намажете с битата сметана и поръсете с настъргания кокос. Нарежете на блокчета и сервирайте.
Да Ви е сладко!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |