Ето как да приготвите вкусна лазаня, при която корите за лазаня са заменени с патладжани и е много много вкусна:
Необходими продукти:
3 големи патладжана
сол
1 супена лъжица зехтин
3 скилидки чесън
1 глава лук
2 ч. л. риган
черен пипер
1 бутилка доматен сос
200 гр. сирене
1/2 чаша пармезан
1 голямо яйце
1/4 чаша магданоз
1 опаковка моцарела
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.
Отрежете крайщата на патладжана и го нарежете на тънки филийки. Направете същото и с останалите 2. Поставете филийките патладжан в една тава и го посолете. Нека остане така за 20 минути. След това го подсушете с кухненска хартия.
В голям тииган, на средна температура загрейте мазнината. Сложете чесъна за 1 минута, след това добавете лука и ригана. Добавете сол и черен пипер и оставете на котлона, докато лукът стане златист. Добавете и соса.
В средно голяма купа сложете сиренето, пармезана, яйцето и магданоза.
Вземете тавата, в която ще правите лазанята и сложете тънък слой от соса, след това един ред патладжан, след това един слой от сирената и след това един слой кръгчета моцарела. Повторете това, докато напълните тавата.
Покрийте с фолио и печете 35 минути. След това поръсете с магданоз и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |