Лазанята е ястие от италианската кухня, но днес ще ви предложим рецепта за лазаня по мексикански. Ескпериментите в кухнята винаги са хубави, опитайте...
Необходими продукти:
1 опаковка кори за лазаня
1 с. л. зехтин
1 скилидка чесън
1 глава лук
1 с. л. кимион
1/4 люта чушка
450 гр. говеждо месо
прясно смлян черен пипер
сол
1 консерва домати, белени
1/2 ч. кориандър
1 1/2 ч. настъргано сирене
1 1/2 ч. моцарела
2 ч. Пико де Гайо (мексиканска салса)
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 300 градуса.
Сварете корите за лазаня, според указанията на опаковката.
Междувременно, в голям тиган на ниска температура загрейте зехтина. Запържете лука и чесъна. След това добавете кимиона, говеждото и лютата чушка. Подправете със сол и черен пипер и оставете на котлона за 10-15 минути, като бъркате често. Добавете и доматите и оставете за къкри още няколко минути. След това добавете кориандъра и разбъркайте.
В средно голяма купа разбъркайте двата вида сирена и оставете настрани.
Вземете една тава и сложете на дъното малко от соса. След това наредете кори, покрийте със сос и поръсете със сирене. Редувайте слоевете по този начин, докато продуктите свършат. Най-отгоре поръсете със сирене и сложете тавата във фурната. Печете, докато сиренето се разтопи, около 15 минути.
Най-отгоре сложете Пико де Гайо и поръсете с кориандър.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |