Приготвени по този начин, мидите стават изключително вкусни, имат мек и нежен вкус, допълнен от маслото и бялото вино. Рецептата е много лесна, затова е подходяща и за хора, без никакъв опит в кухнята. Ето я и нея
Нужни продукти:
- 5-6 големи миди
- 1/3 чаша бяло вино
- 1 супена лъжици лук, нарязан на ситно
- 3 супени лъжици масло
- 1 лъжица и половина магданоз, нарязан на ситно
- 1 лъжица и половина нарязан на ситно праз лук
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте котлона на средна степен и вземете подходящ тиган. Посолете добре мидите, още преди да сте ги сложили в тигана. Внимателно поставете мидите в горещия тиган, след 4-5 минути, когато покафенеят, ги обърнете и пържете от толкова от другата страна. Махнете мидите от котлона, но ги сложете във фурната, на ниски градуси, за да останат топли.
В същия тиган, изсипете виното и лука и оставете да ври. Течността трябва да се изпари, докато останат около 2 супени лъжици. Намалете силата на котлона и добавете маслото, магданоза и праз лука. Добавете сол и черен пипер.
Сервирайте мидите, като поръсите с този сос.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
2 | 0 |