Магарешкото мляко може да е следващата суперхрана, от която всички ще са обсебени

Магарешкото мляко е много полезно

Магарешкото мляко може да е следващата суперхрана, от която всички ще са обсебени

Ако не можете да пиете или не харесвате краве млякото, има и друга опция: магарешкото мляко. 

Може да ви звучи ново и странно, но хората пият магарешко мляко от векове. Например Клеопатра се е къпела в магарешко мляко, а майката на папа Франциск му е давала да го пие, защото не е имала достатъчно кърма. 

Защо не е по-популярно? Нужни са около 15 магарета за един галон мляко и трябва да се доят от хора. Това прави млякото много скъпо, а и хората не са свикнали да пият магарешко мляко, затова не приемат идеята толкова лесно. 

Магарешкото мляко е много хранително и ако храните детето си с него, имунитетът му ще се засили. Оказа се, че има много изследвания за магарешкото мляко и се е установило, че то предотвратява стесняването на артериите и съдържа здравословни мастни киселини. 

Голяма част от производителите на козметични продукти добавят магарешко мляко в продуктите си. Причината е, че хидратира кожата и има голямо съдържание на Витамин С, също така и други витамини, полезни за кожата. 

Дали магарешкото мляко ще стане масова храна? Едва ли, но доказването на все повече от неговите положителни ефекти гарантира, че ще се появи в повечето био магазини. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay