За всички почитатели на морковите, тук ще споделим една чудесна рецепта със сладкия зеленчук, която изпробвахме съвсем скоро. Резултатът - малки, но много вкусни кюфтенца, които са подходящи за трапезата на всеки вегетарианец. Пък и не само.
Необходими продукти:
5 моркова
50 гр галета
1 яйце
1 с.л. пшенично нишесте
1 с.л. ситно нарязан пресен кориандър или магданоз
сол, къри, чер пипер и смляно индийско орехче на вкус
Начин на приготвяне:
Като за начало морковите се измиват и рендосват на ситно. Към тях се прибавят яйцето, галетата, нишестето и подправките, които сте избрали.
Трябва да се получи смес, подобна на кайма, от която се оформят топчета с големината на орех. Действията са същите, както при направата на кюфтета от месо.
Топчетата се овалват в нишесте и се пържат в сгорещена мазнина. Ключов момент е позлатяването им от всички страни, след което се премахват от котлона.
Могат да се сервират с млечен или доматен сос. Разбира се вариантите са многобройни и зависят изцяло от вашия вкус.
10 | 0 |