Преди 10-ина дни разбрахме, че jenite си падат най-много по италианската кухня. Затова решихме да споделяме с вас колкото се може повече рецепти, "родени" на Апенинския полуостров.
И понеже сме в сезона на големия син патладжан, бързаме да ви представим едно вкусно ястие, с което да изненадате близките си, но и самите себе си.
Днес ще готвим макарони с традиционни за края на лятото зеленчуци.
Необходими продукти:
1 пакет макарони
400 гр патладжан
200 г домати
200 г сирене
олио
магданоз
сол
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете патладжаните, след което ги поставете в голяма цедка и ги поръсете със сол. Оставете ги да престоят около половин час, след което ги изплакнете и отцедете.
Загрейте олио в подходящ тиган и запържете патладжаните до златисто. Добавете доматите и разбъркайте добре.
В отделен съд сварете макароните в подсолена вода.
Накрая смесете патладжана и доматите, заедно с готовите макарони. Поръсете със сирене и гарнирайте с магданоз.
7 | 0 |