Не всички домашно приготвени десерти изискват време и усилия

Лесна торта

Не всички домашно приготвени десерти изискват време и усилия

Студът навън ни кара да прекарваме все повече време у дома. Чувстваме се отпаднали, а организмът ни изпитва постоянен глад за сладки неща. Все пак въглехидратите, които са основният източник на енергия за човешкото тяло, се съдържат именно в сладките изкушения. Предлагаме ви десерт, който на първо място е вкусен, и не на последно – лесен за приготвяне. Две качества, които със сигурност ще ви накарат да го заобичате.

 

Необходими продукти:

1 голяма кофичка сметана за готвене

½ кисело мляко

2 пакета обикновени бисквити

1 лимон

1 пакетче ванилия

1 чаена чаша захар

шоколадови пръчици

 

сладко от портокали / портокалови кори – по желание, ако имате в наличност

 

Изсипвате сметаната, киселото мляко и захарта в дълбок съд. По желание нарязвате 5-6 парченца портокал от сладкото и добавяте малко от сиропа.

 

Настъргвате отгоре кората на лимона, добавяте ванилията и разбърквате, докато сместа стане хомогенна. Не ви е нужен миксер, нито ще ви се схване ръката от безкрайното разбиване на съставките – кремът за нашия десерт изисква съвсем малко усилия, за да стане готов.

 

Нареждате един слой обикновени бисквити в разлят съд – ние ви препоръчваме тава, и то по-голяма. Защо ли? След като опитате тортата, ще ви стане ясно – не само вие, а всички около вас ще поискат още и още от вълшебния десерт.

 

Покривате бисквитите с достатъчно количество от крема, после отгоре отново нареждате бисквити, които заливате, и така – докато не свърши крема.

 

Поръсвате готовата торта с шоколадови пръчици и я слагате в хладилника. Трябва да постои там поне 12 часа, за да омекнат бисквитите.

 

А после...да ви е сладко!

27 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



2
Не е посочен 04.03.2012|15:14
а сметаната не разбрах течна или заквасена трябва да е?и какво значи голяма кофичка...какво количество е това?Благодаря!
1
Не е посочен 04.03.2012|12:45
тази голяма кофичка сметана за готвене какъв грамаж е?
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay