Крем супата от тиква е вкусна и подходяща за студените дни. Ароматът ѝ ни носи есенно настроение, а вкусът ѝ не може да се сравни с нищо друго. Ето как да я приготвите:
Необходими продукти:
Една средно голяма тиква, нарязана на кубчета
1 голям лук, нарязан на ситно
2 скилидки чесън, нарязани на ситно
4 ч.ч. домашен зеленчуков бульон
1 ч.ч. сметана (или кокосово мляко за по-лек вариант)
150 г настъргано сирене( чедър, гауда, горгонзола)
1/2 чаша ядки (по възможност орехи)
2 с. л. зехтин
Сол и черен пипер на вкус
Свежи подправки (копър, магданоз) за украса
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина в тенджера на средна степен. Добавете лука и чесъна и ги задушете за около 5 минути, докато станат меки и прозрачни.
Добавете нарязаната тиква и бульона. Нека супата заври, след което намалете температурата и оставете я да ври 20-25 минути или докато тиквата омекне. Използвайте блендер или пасатор, за да смесите супата до получаване на гладка текстура.
Върнете супата на котлона на ниска степен и добавете сметаната (или кокосовото мляко), сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре.
Разпеределето в подходящи купи. Поръсете върху всяка порция настърганото сирене и смлените ядки. Украсете със свежи подправки и сервирайте топла.
0 | 0 |