Това азиатско ястие е абсолютна класика и става готово само за 30 минути! Какво повече да искаме?!
Необходими продукти:
За пържения сос:
2 скилидки чесън, смлени
Малко соев сос
1 с.л. оризов оцет
2 с.л. сусамово масло
2 с.л. царевично нишесте
За нудлите:
Два пакета сушени рамен нудли (пакетите с подправки се изхвърлят)
450 г телешко филе, нарязано на тънки ивици
Сол и черен пипер
500 г свежи цветчета броколи
Сусам
Sriracha (по избор)
Начин на приготвяне:
Започнете със соса. Добавете чесъна и джинджифила в купа и разбъркайте в соевия сос със сусамовото масло. Накрая разбийте царевичното нишесте и се опитайте да разбиете възможно най-много бучки. Не е проблем, ако останат няколко, тъй като те ще се сварят, когато добавите соса в тигана. Ако ви остане сос, той се съхранява добре в хладилника за една седмица в херметически затворен контейнер или буркан.
Сварете нудлите във вряща вода, докато омекнат за не повече от 2 до 3 минути. Отцедете ги и ги изплакнете със студена вода, за да спре процсът на готвене.
В голям тиган или уок на средна топлина добавете олио. Овкусете пържолата с 1/2 чаена лъжичка сол и черен пипер.
След като тиганът се нагорещи достатъчно, добавете ивиците месо. Гответе около 3 минути, за да се запекат добре от едната страна. След това разбъркайте и продължете да готвите още 2-3 минути, докато се свари.
Извадете месото от тигана и добавете още една супена лъжица зехтин и цветчетата броколи. Добавете 1/2 чаша вода към тигана и покрийте. Задушете броколите за 2 минути. Броколите трябва да са ярко зелени, а не кашави.
Добавете месото обратно в тигана, заедно със сварените нудли. Изсипете целия сос. (Ако предпочитате по-сухо пържене, можете да започнете с половината сос.) Използвайте щипки или голяма гумена шпатула, за да разбъркате заедно съставките, докато сосът се готви. Гответе още 2 до 3 минути, докато сосът се сгъсти.
Сервирайте ястието веднага, гарнирано със сусам и, по желание, Sriracha.
Приятен апетит!
0 | 0 |