Няма нищо по-хубаво в студените есенни дни от чаша ароматен горещ чай.
Напоследък тиквеното лате е най-популярната есенна напитка, но ако ви е писнало и искате да опитате нещо малко по-различно, опитайте този чай с кардамон.
Кардамонът е пикантна ароматна подправка от семейство Джинджифилови. Кардамонът е използван за първи път около 700 г. и е внесен в Европа за първи път около 1200 г. Произхожда от тропическите джунгли в Индия, Шри Ланка, Малайзия и Суматра.
Кардамонът има силен, неповторим вкус и много силен аромат.
Комбинацията за чая може да включва кардамон, канела, индийско орехче и джинджифил и може да подобри здравето на сърцето и да понижи нивата на кръвната захар.
Необходими продукти:
4 шушулки кардамон
4 пакетчета английски чай
1/2 ч. прясно мляко
4 ч. л. захар
Начин на приготвяне:
Сложете 4 чаши вода да заврят.
Добавете кардамона и варете 1 минута.
Добавете пакетчетата чай и изключете котлона.
Покрийте и оставете да престои 5 минути. Чаят ще стане почти черен на цвят.
Добавете млякото и захарта и разбъркайте добре.
Извадете пакетчетата чай и прецедете напитката.
Да Ви е сладко!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |