Тайландският студен чай или Cha Yen има интересно място в тайландската кухня. Чаят е често срещан в Тайланд, особено като "улична напитка", тоест продава се по улиците. Най-често се използва подсладено кондензирано мляко, но и кокосовото мляко би свършило работа.
Необходими продукти:
4 ч. вода
1/2 ч. черен чай
1/2 ч. захар
лед
подсладено кондензирано мляко
Начин на приготвяне:
Оставете водата да заври. След това добавете захарта, чая и оставете да ври около 15 минути.
Прецедете чая и оставете да се охлади поне за 2 часа.
Когато сте готови за сервиране, залейте с лед чая и добавете 2 супени лъжици подсладено кондензирано мляко към всяка чаша.
Да Ви е сладко!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |