Ако никога не сте правили ризото, защото не сте искали да стоите пред печката и да бъркате в продължение на 30-40 минути, тази рецепта е за вас.
Ето как да приготвите вкусно печено ризото с лимон, грах и пармезан:
Необходими продукти:
4 с.л. масло
1 лимон
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 ч. ориз Арборио
3 1/2 ч. зеленчуков бульон
1 ч.л. сол
1/2 ч. пармезан
1 ч. грах
1/2 ч.л. черен пипер
пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява на 180 градуса.
Разтопете 2 с.л. масло в голям съд.
Добавете лука и половината от лимоновата кора. Гответе, докато омекнат, около 5 минути. Добавете чесъна и гответе още 1-2 минути.
Добавете ориза, бульона и 1 ч.л. сол. Оставете да заври, свалете от котлона, сложете капак и сложете във фурната.
Печете около 20 минути.
Махнете капака, добавете пармезана, грахта, черния пипер, останалите 2 супени лъжици масло и ½ чаена лъжичка сол. Нарежете лимона на две и изцедете половината от сока в ризотото.
Печете още 5 минути, след което поръсете с нарязан на ситно пресен магданоз и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |