Ще ви предложим интересен и свеж начин за приготвяне на пилешко месо:
Необходими продукти:
1 ч. ориз
2 малки глави броколи
1 ч. пресен босилек
1/2 ч. + 1 с. л. зехтин
1/4 ч. настърган пармезан
1/4 ч. сурови бадеми
1 скилидка чесън
1 ч. л. сол
4 пилешки бутчета
черен пипер
червен пипер
Начин на приготвяне:
Сварете ориза.
Направете пестото: в блендера сложете босилека, половината броколи и половин чаша зехтин. Включете блендера. След това добавете бадемите, пармезана и чесъна. Подправете със сол и отново блендирайте.
В голян тиган загрейте останалия зехтин. Овкусете пилешките бутчета със сол и черен пипер. Сложете пилешките бутчета в тигана и гответе по около 10 минути от всяка страна. Прехвърлете в чиния.
Добавете сварения ориз с тигана. Гответе 1-2 минути, добавете пилето и останалите броколи.
Поръсете с пестото отгоре и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |