Може и да не знаете, но пилешкото месо е богато на протеини, желязо, магнезий, цинк, фосфор, калций и витамин В3 - все съставки, необходими за здравословното развитие на организма. Според нас, в комбинация със зеленчуци, сме в състояние да си направим една не само полезна, но и много вкусна вечеря. Като тази от рецептата, която днес ще споделим с вас.
Необходими продукти:
1 ч.ч. ориз
2 с.л. зехтин
400 г обезкостени пилешки гърди
1 глава лук
1 тарелка чери домати
1 ч.ч. маслини
2 глави чесън
3/4 ч.ч. бяло вино
3/4 ч.ч. магданоз
сол на вкус
черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете ориза и го оставете настрани да изстине. В голям тиган загрейте олиото на средна температура. Поръсете обезкостеното пиле със сол и пипер и го запържете, докато добие златист цвят и от двете страни.
Преместете го в отделен съд, а към останалата мазнина добавете лука. След като омекне, сложете доматите, маслините и чесъна. Върнете пилето обратно в тигана и го полейте с бялото вино. Варете, докато е готово и сосът се сгъсти.
Добавете магданоза и сервирайте с гарнитура от ориз.
18 | 0 |