Тази рецепта дори няма да се опитваме да я определим като "лесна” - това се вижда от пръв поглед. По-скоро ще я наречем "подходяща” - за хората, които обичат пиле с картофи; за онези, които си пийват студена бира; за всички, които не са царе в кухнята, но пък се справят много добре на масата.
Необходими продукти:
1 кг картофи
1 кг пилешки бутчета
300мл бира
олио
сол
червен пипер
Начин на приготвяне:
Първо идва ред на най-сложната част от упражнението, наречено "готвене” - измиването и обелването на картофите. След като извършите този подвиг, нарежете ги на ленти и ги наредете в любимата си тава, която побира огромни количества храна.
Оттук нататък и малко дете ще се справи. Поръсете със сол картофите, наредете върху тях бутчетата. Отново посолете и сложете обилно червен пипер. Полейте с олиото и бирата.
Сложете в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете, докато стане готово. Ориентировъчно това ще се случи след час, но все пак тествайте месото, преди да извадите ястието от фурната. Може да обърнете пилешките бутчета и от двете страни, за да се изпекат равномерно.
Сервирането също не е заподценяване. Нуждаете се от чинии, отговарящи на броя прегладнели хора. И точно толкова халби, за да сипете ледено студената бира, която е най-добрата приятелка на пияното пиле!
74 | 0 |