Предимствата на билковия чай

Предимствата на билковия чай

С течение на годините се оказва, че чаят е една от най-здравословните напитки в света. С правилните съставки и начини на приготвяне човек всъщност може да спечели много повече ползи за здравето от пиенето на билков чай. С малко промяна в начина на живот и чаша билков чай всеки ден, човек скоро може да забележи разлики в тялото си.

Билковият чай осигурява разнообразни ползи за храносмилането, детоксикацията и загубата на тегло. Богат на антиоксиданти, минерали и витамини, той не само допринася за здравото ви тяло, но и помага за релаксацията, възстановяването и освежаването на ума ви.

Много е важно да пиете билков чай, който е 100 процента натурален – без съдържание на етерични масла и аромати. Ето някои от предимствата, които има чудотворната напитка.

Помага в борбата срещу стареенето. Антиоксидантите, открити в билковия чай, помагат за забавяне на процеса на стареене. Те също така предотвратяват увреждането на свободните радикали и възстановяват възрастта на вашите клетки. Това прави кожата ви да изглежда безупречна и по-млада.

Билковият чай е напитката, която искате да детоксикира тялото ви.

Билковият чай помага при проблеми с храносмилането. Една чаша от напитката след хранене помага храната да се усвои по-лесно. Чаят от мента пречиства храносмилателната ви система и действа като потискащ апетита, намалявайки желанието за преяждане.

Намалява възпалението. Билковите чайове имат противовъзпалителни свойства, които помагат за облекчаване на всичко – от стомашно-чревен дистрес до главоболие и хемороиди. Билковите чайове от мента, куркума, джинджифил и евкалипт са чудесни в борбата срещу възпалението.

Помага и за отслабване. Независимо колко слаб е човек, той винаги иска да загуби някое и друго кило. Билковият чай, богат на функционални съставки като физилова люспа, копър и лимонова трева, би ви помогнал за лесното изгаряне на мазнини, а също така помага за засилване на метаболизма.

Билковият чай подсилва имунната система. Антиоксидантите и витамините, които се съдържат в билковите отвари, са чудесни за подпомагане на борбата с болестите и инфекциите, предпазват от оксидативен стрес и намаляват риска от хронични заболявания. Едни от най-добрите подсилващи имунитета чайове са бъз, ехинацея, джинджифил и корен от женско биле.

Възпрепятства гаденето. Билковият чай може да послужи за лекарство на хората, които страдат редовно от гадене и повръщане. Тъй като осигурява почти моментално облекчение, бременните жени трябва да пият по няколко чаши билков чай всеки ден.

Чаят ви освобождава от натрупания стрес ефективно. Билковият чай от лайка е най-добрият за лечение на стрес и безсъние. Освен това приемът му успокоява ума и освобождава хормони в мозъка, които се болят със стреса и депресията. Той може да действа и като лек антидепресант за тези, които често изпадат в депресивни състояния.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!


 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay