Ще ви предложим начин да направите пържените си филийки с типично есенен вкус- тиква.
Необходими продукти:
За филийките:
4 големи яйца, разбити
3/4 ч. мляко
1/2 ч. тиквено пюре
1 ч. л. ванилия
1 щипка сол
1 хляб, нарязан на филии
3 с. л. масло
За тиквеното масло:
4 с. л. масло
2 с. л. тиквено пюре
2 с. л. кленов сироп
щипка сол
пудра захар, за поръсване
кленов сироп, за поръсване
Начин на приготвяне:
В плитка чиния или тавичка разбъркайте разбитите яйца, млякото, тиквеното пюре, ванилията и солта. Потопете филиите хляб в сместа и оставете да се накиснат по 30 секунди от всяка страна.
Разтопете маслото в тиган. Запържете филиите, всяка по 3-4 минути, до златисто.
Направете тиквеното масло: Вземете една купа, добавете маслото, тиквеното пюре, кленовия сироп и солта. Разбийте добре и намажете изпържените вече филийки. Поръсете с пудра захар и кленов сироп и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
2 | 0 |