Рецепта за лазаня от равиоли

Рецепта за лазаня от равиоли

Днес ще ви предложим рецепта за една по-различна лазаня, от равиоли:

Необходими продукти:

500 гр. говеждо месо

1/2 глава лук

700 гр. сос Маринара

2 скилидки чесън

2 ч. рикота

1 голямо яйце

1/4 ч. настърган пармезан

1/4 ч. магданоз

1 ч. л. чесън на прах

700 гр. равиоли

2 ч. настъргана моцарела

Рецепта за лазаня от равиоли

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 250 грама и сложете мазнина в една тава. 

Загрейте голям, дълбок тиган на средна температура и добавете в тигана говеждото и лука. Когато месото добие кафяв цвят, означава, че е готово и можете да го свалите от котлона. Добавете соса Маринара и чесъна и върнете на котлона да къкри още 5 минути. 

Междувременно, в една купа, добавете рикотата, яйцето, пармезана, магданоза и чесъна на прах. След това разбъркайте добре. Сложете 1/3 от сместа с месото в подготвената тава и я разстелете по дъното. След това един слой равиоли, половината от сместа с рикотара и 1/3 от соса. Повторете слоевете, като трябва да завършите със слой от сос Маринара. 

Поръсете с моцарела и печете с фолио около 40 минути. След това махнете фолиото и печете още 10 минути. Извадете от фурната, поръсете с магданоз и сервирайте. 

Добър апетит! 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay