Коледните трапези са много разнообразни. В някои семейства се яде свинско, в други винаги има капама за Коледа, а пък има и хора, които пълнят пуйка за празника. Ако тази година сте решили да изберете пуйката, ще ви предложим една рецепта за супер вкусна пълнена пуйка за празника.
Необходими продукти:
1 пуйка, изчистена и измита, запазете дреболиите
125 грама масло
200 грама ориз
1 глава лук
сол
черен пипер
шипка канела
70 грама стафиди
Начина на приготвяне:
Посолете пуйката хубаво отвътре и отвън.
Измийте добре дреболиите и ги сварете в подсолена вода. След това ги нарежете на ситно.
Запържете лука в няколко лъжици масло за няколко минути. След това добавете ориза и изчакайте да стане прозрачен.
Добавете чаша и половина от водата, в която сте варили дреболиите.
Когато оризът поеме водата, добавете дреболиите, стафидите, канелата и подправете със сол и черен пипер.
Напълнете пуйката с плънката и я зашийте.
Сложете пуйката в намазнена тавичка и добавете 1 чаша от бульона.
Печете на 150-170 градуса, като поливате пуйката от време на време, за да остане сочна.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |