Обикновено хората са свикнали гофретите да са сладки и най-вече шоколадови. Има обаче и друг вид гофрети, които може би са дори по-вкусни от сладите- солени. Подобно на солените палачинки, солените гофрети също могат да се приготвят с много и различни продукти. Рецептата, която ще ви предложим днес е с шунка, кашкавал и топени сирене, защото всички хора обичат тези продукти.
Необходими продукти:
300 мл прясно мляко
150 гр. масло
150 мл газирана вода
5 яйца
300 гр. брашно
3 с.л. олио
сол и черен пипер
100 гр. шунка
100 гр. кашкавал
1 пакетче топено сирене
Начин на приготвяне:
Направете сместа за гофретите, като разбиете млякото с газираната вода, маслото, яйцата и прашното. Трябва да получите еднородна смес. Загрейте гофретника и изсипвайте по един черпак от сместа за една гофрета.
Нарежете шунката и кашкавала на лентички или кубчета.
Веднага щом извадите готовата гофрета я намажете с топено сирене и поръсете с шунката и кашкавала.
Сервирайте гофретите топли.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
5 | 0 |