Рецепта за солени гофрети

Една различна страна на гофретите

Рецепта за солени гофрети

Обикновено хората са свикнали гофретите да са сладки и най-вече шоколадови. Има обаче и друг вид гофрети, които може би са дори по-вкусни от сладите- солени. Подобно на солените палачинки, солените гофрети също могат да се приготвят с много и различни продукти. Рецептата, която ще ви предложим днес е с шунка, кашкавал и топени сирене, защото всички хора обичат тези продукти.

Необходими продукти:

300 мл прясно мляко

150 гр. масло

150 мл газирана вода

5 яйца

300 гр. брашно

3 с.л. олио

сол и черен пипер

100 гр. шунка

100 гр. кашкавал

1 пакетче топено сирене

Начин на приготвяне:

Направете сместа за гофретите, като разбиете млякото с газираната вода, маслото, яйцата и прашното. Трябва да получите еднородна смес. Загрейте гофретника и изсипвайте по един черпак от сместа за една гофрета.

Нарежете шунката и кашкавала на лентички или кубчета.

Веднага щом извадите готовата гофрета я намажете с топено сирене и поръсете с шунката и кашкавала.

Сервирайте гофретите топли.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

5 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay