Гофрета с шоколад или сладко от боровинки е любимата ми закуска и съм сигурна, че не съм единствена. В семейството на една моя приятелка толкова обичат гофрети, че си ги пекат в тостера за сандвичи, поради липсата на специален гофретник - получават се! Същата приятелка ме научи на най-вкусната рецепта за гофрети, научете я и вие:
Необходими продукти
- 250 гр. брашно
- 5 гр. бакпулвер
- 200 мл. прясно мляко
- 3 яйца
- 120 гр. захар
- 125 гр. масло
- щипка сол
- 1 с. л. лимонов сок
Приготвяне
- Яйцата, захарта и лимоновия сок се разбиват с миксер до побеляване. Добавя се разтопеното масло при постоянно разбъркване, след това млякото и накрая - брашното с бакпулвера.
- Гофретника се загрява добре и се намазва с масло преди изпичането на всяка гофрета.
За разнообразие може да добавите в тестото настъргана ябълка, а ако предпочитате гофретите солени - сирене или кашкавал. Сместа може да се приготви от вечерта и да престои в хладилника, за да е готова за бърза закуска, без да губите време сутринта в работа с миксера.
14 | 0 |