Ще ви предложим една рецепта за английски кифлички, т.н. "сконс" с тиква. Те сами по себе си не са особено сладки, така че не пропускайте глазурата.
Необходими продукти:
2 2/3 ч. брашно
1/3 ч. захар
2 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сол
1/2 ч. студено масло, нарязано на кубчета
2/3 ч. пюре от тиква
3 яйца
още захар, за поръсване
За глазурата:
1 ч. пудра захар
2 с. л. мляко
1 ч. л. ванилия
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Подгответе една тава и сложете хартия за печене в нея.
В голяма купа сложете брашното, захарта, бакпулвера и солта.
Добавете маслото и разбъркайте.
В друга купа сложете пюрето от тиква и две от яйцата. Разбийте ги добре.
Добавете мокрите съставки към сухите и разбъркайте добре, докато се образува гладко тесто.
Разделете тестото на 2 и разточете 2 кръга, с диаметър около 12 см.
Разрежете всеки кръг на 6 еднакви резена. Наредете ги в тавата, като оставяте разстояние между тях.
Разбийте 3тото яйце с малко вода и намажете кифличките. Поръсете със захар.
Печете около 20-25 минути, като проверявате с клечка за зъби- когато излезе чиста, значи са готови.
Междувременно направете глазурата. В средно голяма купа разбийте пудрата захар, млякото и ванилията. Поръсете кифличките с глазура и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |