Изключително много ни харесват илюстрациите, създадени от Петя Константинова! Те разкриват сцени от един чудноват свят, парченце от който всеки носи в сърцето си. Част от нейното творчество е публикувано във Facebook страницата й, така че бихте могли веднага да го разгледате!
Оказва се обаче, че Петя обожава и да готви. Пресечна точка между двете й любими дейности пък са рисуваните рецепти, които чрез симпатични образи показват как се създава конкретно ястие.
В продължение на четири седмици ще публикуваме по една от нейните прекрасни илюстрации в рубриката ни "Рецептите на Петя". Днес ще ви покажем стъпка по стъпка как да сготвите ароматна празена супа със зелев сок. Ето какво пише за нея Петя:
"Зимно, зимно... та чак да си оближеш пръстите! Зелева чорбичка с праз! Върви и сутрин... и обед... и вечер. А за да не е съвсем постно, може да се комбинира с тънко нарязана сланинка и чаша червенo винце."
Ако някоя част от рисунката ви се струва неясна, ето я рецептата в скучен вид:
Необходими продукти
1 л зелев сок
3 стръка праз
1 жълтък
1 к.ч. ориз
1 к.ч. олио
1 ч.л. лимонов сок
сол и червен пипер на вкус
Начин на приготвяне
1. Нарежете праза на ситно
2. Запържете в сгорещеното олио и задушете с чаша вода.
3. Добавете зелевия сок и подправките.
4. Изсипете в дълбок съд и добавете ориза.
5. Вари се 20 минути.
6. Разбийте жълтъка с лимоновия сок.
7. След което застройте супата, както си е в дълбокия съд.
8. Добавете магданоз и маслинки по желание.
9. Поднесете с червено винце.
Bon appetit!
На 28 януари пък ще бъде открита и нейната изложба "В търсене на себе си". Мястото е гр. София, ул. "Неофит Рилски" 55, Bar Up.
5 | 0 |