В предпоследния ден от седмицата в Jenite.bg, посветена на френското кулинарно изкуство, логично ще отдадем заслужено внимание и на десертите. Днес главен герой е любимата на малки и големи френска селска торта, а утре на територията на виртуалното ни пространство ще откриете и как да си спретнете у дома сладки макарони.
Необходими продукти:
1 к.ч. пудра захар
900 г заквасена сметана
150 г захарен сироп
4 ч.ч. брашно
3 яйца
1 ч.л. сода бикарбонат
100 г масло
4 с.л. мед
1 ч.ч. захар
Начин на приготвяне:
Поставете захарта, маслото и меда на водна баня до пълното стопяване на захарта.
Докато сместа е още топла, добавете яйцата, брашното и содата. Получава се много меко тесто, което се обработва и разточва изключително лесно.
Разточете кори с дебелина около 4 мм върху хартия за печене и ги изрежете с форматата за тортата, за да се получи правилен кръг.
Изпечете получените блатове един по един в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 5-6 минути. След това ги намажете с разбитата сметана и захарта.
Декорирайте с останалите трохи от изпеченото тесто.
Още вкусни идеи може да откриете във виртуалната кухня на Kulinar.bg.
4 | 0 |