Джулия Робъртс, или любимката на Америка, както често я наричат, безспорно е една от много добре изглеждащите актриси за своите 46 години. На запитване какво обича да си похапва, когато се храни в ресторант, актрисата отговаря, че има любима салата и обикновено залага на нея. А именно – топла салата с брюкселско зеле. Тя е богата на фибри, здравословна и хранителна.
А благодарение на нашите колеги от Kulinar.bg можем да ви разкрием и точната рецепта за любимата салата на Джулия Робъртс. Цитираните продукти са достатъчни за 2-3 порции.
Необходимо ви е:
20 грама панчета (вид бекон, традиционен за италианската кухня), нарязан на кубчета
150 г брюкселско зеле, нарязано на малки филийки
сол и пипер на вкус
30 мл сос Винегерт
1 с.л. нарязан печен шамфъстък
рендосано сирене Манчего на вкус (вид твърдо испанско сирене, което можете да замените според вкуса си)
1 поширано (варено, забулено) яйце
Начин на приготвяне:
Бланширайте бекона, като сложите парчетата в кипяща вода за няколко секунди. След това ги извадате ги и ги потопете в ледена вода, за да спрете процеса. Повторете процедурата два пъти.
След това сотирайте бекона, като за го обработите на тиган до златисто. Към него добавете брюкселското зеле и разбъркайте, за да се покрие с отделените при готвенето на бекона мазнини.
Поръсете със сол и пипер на вкус и добавете соса винегрет. Разбъркайте и гответе само за около 45 секунди. Трябва да остане алангле, не е нужно да е напълно сготвено.
Сервирайте зелето с печения шамфъстък, поръсено с настърганото сирене. Отгоре сложете пошираното яйце, предварително приготвено във вода.
Продукти за соса Винегрет:
½ чаена чаша винен оцет
2 с. л. лимонов сок
1 с.л. дижонска горчица
1 с.л. наситнен пресен пагданоз
½ с.л. наситнена мащерка
1 малка скилидка чесън, също ситно нарязана
1 с.л. смлян лук шалот
1 ½ чаена чаша студено пресован зехтин
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
В малка купа смесете първите 7 продукта, разбъркайте и добавете зехтина. Поръсете със сол и пипер на вкус.
Още интересни предложения от Kulinar.bg:
Кюфтенца от праз
Дайфуку. Десерт за голям късмет
Панирани пълнени гъби
0 | 0 |