Салатите присъстват осезаемо в менюто ни през пролетния и летния сезон. Помагат ни да се чувстваме леки и доставят всички необходими съставки за здравето на организма ни. Често обаче гладът ни спохожда, скоро след като сме хапнали микса от зеленчуци. Решението е да добавим малко месо или риба. Предлагаме ви една вкусна лятна рецепта с крехко пилешко.
Необходими продукти:
300 гр. варено или печено пилешко месо
4 домата (може и чери, но в по-голямо количество)
4 краставици
2 зелени чушки
1 маруля
маслини
кедрови ядки и орехи
зехтин, оцет и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Зеленчуците и пилешкото се нарязват на кубчета. Марулята се измива и нарязва на лентички или накъсва с цел запазване на витамините.
Сложете продуктите в съд с подходяща дълбочина. Към тях прибавете ядките. Разбъркайте внимателно.
Овкусете със зехтина, оцета и солта. Количеството на продуктите предполага четири порции.
Салатата е изключително засищаща и подходяща за поддържане на стройната фигура през летния сезон. Консумира се като основно ястие. Да ви е сладко!
10 | 0 |