Сезонът на ягодите: Лятна ягодова торта с маскарпоне

Сезонът на ягодите: Лятна ягодова торта с маскарпоне
Canva

Сезонът на ягодите е в разгара си, а ние изобщо не сме приключили със свежите ягодови рецепти, които да ви вдъхновят! Днес сме ви приготвили ароматна торта с крем маскарпоне, която е подходяща за всеки ваш повод, а дори не е нужно да чакате такъв, за да ѝ се насладите!

Необходими продукти:

250 грама бисквити (например бутер трифъл или други бисквити по избор)

500 грама пресни ягоди

250 грама маскарпоне

200 грама захар

250 мл заквасена сметана

1 лимон (сок и настъргана кора)

Ванилов екстракт

Листа от мента за украса

Начин на приготвяне:

  1. Подгответе ягодите, като ги измиете и ги нарежете на тънки филийки. Запазете няколко ягоди за украса.

  2. В средна купа смесете маскарпонето, заквасената сметана, захарта, сока и настърганата кора от лимона и 1 чаена лъжичка ванилов екстракт. Разбъркайте добре, докато се получи гладка смес.

  3. Във форма за торта поставете равен слой бисквити на дъното. Можете да ги натопите във вода или сок по ваш избор, за да станат по-меки.

  4. Намажете половината от маскарпоне сместа върху бисквитите.

  5. Поставете половината от нарязаните ягоди върху маскарпоне сместа.

  6. Повторете процеса отново: слой бисквити, маскарпоне смес, ягоди.

  7. Завършете тортата, като украсите с останалата заквасена сметана, нарязаните ягоди и листа от мента.

Да ви е сладко!

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay