Домашното плодово сорбе е идеалният завършек на летния ден. Сладко, кремообразно и гладко и също толкова лесно, колкото приготвянето на домашен сладолед.
Най-добрата част? Можете да използвате всякакви плодове! Само не забравяйте, че за идеалната консистенция ще ви трябва 1 чаша плодово пюре за всяка 1/4 чаша захар. По-малко и сорбето може да не се разбие и да замръзне правилно. Ако сложите повече, вашето сорбе ще стане прекалено сладко и рискувате да не получите желаната текстура.
Тъй като е сезонът на ягодите, ще ви предложим рецепта за ягодово сорбе:
Необходими продукти:
1.5 кг ягоди
1 ч. захар
1 с.л. лимонов сок
щипка сол
Начин на приготвяне:
В кухненски робот пасирайте ягодите. Прецедете през фина цедка, като пресовате твърдите частици, за да излезе цялата течност. Трябва да получите поне 4 чаши пюре.
Добавете пюрето в голяма купа и добавете захарта, лимоновия сок и солта. Опитайте и добавете още лимонов сок, ако желаете. Охладете поне за 2 часа.
Когато сте готови за разбиване, добавете основата за сорбе в машината за сладолед и разбивайте според инструкциите на производителя за около 20 минути. Сместа ще бъде гладка, кремообразна и гъста, но не напълно твърда.
Изсипете в подходящ за фризера съд и замразете до готовност за сервиране, поне 2 часа.
Да Ви е сладко!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |