Необходими продукти:
450 гр. сурови скариди, обелени и изчистени
500 гр. нудълс или спагети
1 с.л. зехтин
4 с.л. масло
4 скилидки чесън, нарязани на ситно
червен пипер
сок от половин лимон
1/4 ч.ч пилешки бульон (смесен с бяло вино)
сол
черен пипер
Метод:
1. Загрейте зехтина и маслото в голям тиган на средна температура. Наредете скаридите, поръсете ги с пипер и сол. гответе за 9 минути, без да покривате с капак, докато скаридите не добият леко кафеникав цвят.
2. Прибавете чесъна и обърнете скаридите за още 9 минути от другата страна, след което ги махнете от огъня.
3. В същият тиган добавете 2 ч.л. масло, бульонът с вино, по желание можете да добавите лют сос. Гответе 2,3 минути като разбърквате, след което сосът е готов.
4. Сварете пастата и я гответе 10 минути. Изсипете я в тигана със соса, прибавете скарите и разбъркайте. Понякога може да се наложи да добавите малко вода, за да не е суха пастата.
5. Сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |