Има причина тези класически италиански спагети да са издържали изпитанието на времето. Приготвена само от 4 основни съставки с чесън и зехтин, паста Алио е олио е бърза и лесна!
Необходими продукти:
Един пакет спагети
Няколко лъжици зехтин
4 големи скилидки чесън, обелени и нарязани на много ситно
1/2 ч.л. счукан червен пипер на люспи
1/2 ч.ч. ситно настърган пармезан
Ситно нарязан босилек
Начин на приготвяне:
Напълнете голяма тенджера с вода и добавете малко сол. Оставете да заври. Добавете спагетите и варете, докато станат ал денте. Отделете една чаша вода от пастата, преди да отцедите спагетите в гевгир.
Върнете тенджерата на котлона. Добавете зехтина и го загрейте. Добавете чесъна и люспите червен пипер. Запържете, като бъркате непрекъснато, докато чесънът стане леко златист, за около 2 минути.
Добавете запазената 1 чаша вода от пастата в тенджерата. Прибавете пастата и гответе, като разбърквате редовно с щипка.
След няколко минути, когато спагетите са поели почти цялата течност, свалете тенджерата от огъня. Добавете 1 чаена лъжичка сол и пармезана и разбъркайте добре. Опитайте и добавете още сол, ако е необходимо.
Прехвърлете в купа за сервиране и поръсете с босилека. Сервирайте веднага с още пармезан.
0 | 0 |