В поредицата "Супер лесни есенни вечери" ви предлагаме рецепти от различни държави, а ястията се приготвят бързо и лесно, за да се улесним в делничните вечери. Днес ще ви предложим още една рецепта за любимата ни италианска паста. Ето как да си приготвите пене с наденица и гъби:
Необходими продукти:
1 пакет паста пене
1 супена лъжица зехтин
2-3 пилешки наденици
200 грама гъби, нарезани на 4
прясно смлян черен пипер
сол
1/2 глава лук, нарязан
3 скилидки чесън, нарязани на ситно
1/4 чаша сухо бяло вино
1 чаша пилешки бульон
1/4 чаша сметана
1 чаша пармезан
200 грама бейби спанак
1/4 чаша пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Вземете една тенджера и сложете вода да кипне. Добавете малко сол и сварете пастата, според указанията на опаковката. Отделете 1/2 чаша вода от тази, в която сте варили пастата и я оставете настрана.
Вземете един тиган, изсипете зехтина в него и нарежете вътре наденицата, за да я запържите, до златисто.
Извадете наденицата и я оставете да изстине.
Междувременно, в същия тиган, изсипете гъбите. Подправете си със сол и черен пипер и ги запържете леко. Добавете лука и чесъна и ги оставете на котлона, докато омекнат. Добавете виното, пилешката наденица и сметаната.
Махнете тигана от котлона и добавете пармезана, спанака и магданоза.
Изцедете макароните от водата и добавете соса от тигана.
Поръсете с магданоз и сервирайте топло.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |