Супер лесни пролетни вечери: Пиле с ориз и червени чушки

Супер лесни пролетни вечери: Пиле с ориз и червени чушки

Ще ви предложим една рецепта за пролетна вечеря, която се приготвя много лесно и е изключително вкусна. 

Необходими продукти:

4 пилешки бутчета

2 ч. л. червен пипер

сол

черен пипер

2 с. л. зехтин

2 скилидки чесън

1 червена чушка, нарязана на ленти

1 ч. ориз

1 1/2 ч. пилешки бульон

1/2 ч. сметана

2 ч. спанак

Супер лесни пролетни вечери: Пиле с ориз и червени чушки

Начин на приготвяне:

Подправете пилешкото месо със сол, черен пипер и 1 ч. л. червен пипер. В голям тиган, на средна температура загрейте 1 с. л. зехтин. Сложете пилешките бутчета с кожата надолу и пържете до златисто, около 7-8 минути. Обърнете бутчетата и пържете още 3-4 минути. Свалете ги от котлона и ги оставете настрани.

Върнете тигана на котлона и загрейте останалия зехтин. Добавете чесъна в тигана и пържете около 1 минута. Добавете чушките и гответе, докато омекнат леко, около 5 минути. Подправете със сол, черен пипер и останалия червен пипер. Добавете ориза, пилешкия бульон и сметаната и ги задушете. Върнете пилето в тигана и го покрийте. Гответе, докато оризът стане готов. 

Добавете и спанака, разбъркайте и сервирайте.

Добър апетит!  

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay