Суперхраните, за които може би не сте чували

Суперполезни био храни

Суперхраните, за които може би не сте чували

Знаем, че 100% органично е синоним на стопроцентово качество. Именно това, към което се стремим винаги, за да бъдем здрави и в хармония със себе си.

Съществуват храни, които притежават абсолютно всичко, от което се нуждае съвременният човек - витамини, минерали, микроелементи и ензимни системи - с две думи, суперполезни са! Често тези храни са известни само на хората, запалени по био културата или полагащи много грижи за здравето си. Те не се продават в разпространените магазини, а само на специализирани места.

Запознайте се с някои от тях:

Годжи Бери/Лиций

Суперхраните, за които може би не сте чували

Това са плодове, използвани още в древни времена и присъщи за китайската медицина. Вкусът им е сладък, могат да се ядат сурови, да се консумират като сок или вино, запарват като чай, или да се приготвят като тинктура.

Според китайците лиция способства обогатяването на ИН енергията /Ин/Ян/, тонизира черния дроб и бъбреците, подхранва кръвта, засилва значително имунната система. От гледна точка на витамините, годжи берито крие в себе си витамини B1, B2, B6, A, E, C, като последния е с 500 пъти повече от наличния в портокалите.

Прием: по 30 грама на ден, заедно с храната. Да се избягва при чуствителност към семейство Картофови и при проблеми с храносмилането.

Каму-каму


Суперхраните, за които може би не сте чували

Червено-лилав плод, приличащ на череша, с отличителен сладък аромат. Най-ценното свойство на каму-каму е високото съдържание на витамин C, което го превръща в популярно средство за предпазване и лечение на настинки. Богат е и на антиоксиданти, което го прави идеално противостареещо средство.

Прием: 1 чаена лъжичка на ден, приета с течност.

Кокосова захар

Суперхраните, за които може би не сте чували

Произвежда се от сока на кокосовите палми и има изключително нисък гликемичен индекс /ГИ/, но за сметка на това супер много хранителни вещества.

Най-добрият заместител на бялата захар, кокосовата, е богата на минерали, които не присъстват в рафинираната.

Прием: вместо обикновената захар.

Конопени семена


Суперхраните, за които може би не сте чували

В съдържанието им присъства високо количество мастни киселини тип омега, аминокиселини и минерали. 35% от семената се състои от мазнини, които пък съдържат 80% есенциални /незаменими/ мастни киселини. Единствените ядивни семена, съдържащи гама-линолеинова киселина (ГЛК/GLA), те са и силно хранителен източник на протеин.

Имат страхотен ефект върху кожата и косата, защото подхранват на клетъчно ниво. Препоръчват се за хора, приемащи малко количество незаменими мастни киселини и спортисти.

Прием: сурови, смлени, като чай и да се използват в печива.

12 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay