Готвенето в много случаи изисква доста време, а ние не винаги разполагаме с него и затова посягаме към по-лесния вариант – полуготови храни и недотам здравословни алтернативи на нормалната вечеря. Затова е добре да знаем някои трикове, с които преживяването в кухнята може да бъде улеснено в пъти.
Готварска книга
Почти винаги тя страда от това, че я слагаме наблизо, докато готвим, за да поглеждаме в нея. Затова е добре да се снабдите със стойка за книги, или използвайте от онези закачалки със щипките в двата края. Така ще можете да ги държите отворени и висящи от някой шкаф, без да ги цапате всеки път с различни неща.
Буркани
В случай, че нямате отварачка, използвайте гумени ръкавици, за да ги отворите. Това дава повече сцепление и е по-лесно да отворим буркан. Ако не става отново, можем да сложим буркана, но такъв с метална капачка, на топлината на котлона. Това ще го отвори много по-лесно.
Зелени на цвят зеленчуци
За да запазите цвета им, след като сте преминали към топлинна обработка, сложете 1/2 лъжичка сол във водата.
Чесън
Беленето на чесън може да е неприятно преживяване. Но, за да се улесним, можем да сложим чесъна в микровълновата за 20 секунди и след това той ще се бели много по-лесно.
Още полезни трикове може да научите от статията на Kulinar.bg.
2 | 0 |