Трикове, които превръщат готвенето в детска игра

Безценни съвети за безаварийно преживяване в кухнята

Трикове, които превръщат готвенето в детска игра

Готвенето в много случаи изисква доста време, а ние не винаги разполагаме с него и затова посягаме към по-лесния вариант – полуготови храни и недотам здравословни алтернативи на нормалната вечеря. Затова е добре да знаем някои трикове, с които преживяването в кухнята може да бъде улеснено в пъти.

Готварска книга
Почти винаги тя страда от това, че я слагаме наблизо, докато готвим, за да поглеждаме в нея. Затова е добре да се снабдите със стойка за книги, или използвайте от онези закачалки със щипките в двата края. Така ще можете да ги държите отворени и висящи от някой шкаф, без да ги цапате всеки път с различни неща.

Буркани
В случай, че нямате отварачка, използвайте гумени ръкавици, за да ги отворите. Това дава повече сцепление и е по-лесно да отворим буркан. Ако не става отново, можем да сложим буркана, но такъв с метална капачка, на топлината на котлона. Това ще го отвори много по-лесно.

Зелени на цвят зеленчуци
За да запазите цвета им, след като сте преминали към топлинна обработка, сложете 1/2 лъжичка сол във водата.

Чесън
Беленето на чесън може да е неприятно преживяване. Но, за да се улесним, можем да сложим чесъна в микровълновата за 20 секунди и след това той ще се бели много по-лесно.

Още полезни трикове може да научите от статията на Kulinar.bg.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay